2011. október 19., szerda

Pillepalack újratöltve!

Megszámoltad már valaha is, hogy hány mütyűr-kacatot halmoz fel a gyereked maga körül? Akár csak egy hét alatt is :-) Olyan dolgokra gondolok most, amik igazából semmire sem jók. Na persze, nekünk. Ellenben nekik? Minden egyes darab kincset ér! Szóval, megszámoltad már? Biztos vagyok benne, hogy nem. És abban is, hogy ezeknek sosincs igazi helyük.
Mint ahogy nálunk sincs! Mert ezek mindig csak vándorolnak és vándorolnak és vándorolnak a lakásban... hol egyik, hol másik asztal, kanapé, szőnyeg, polc lesz átmeneti bázisuk, de leginkább mindig útban vannak. S ha már nem tudom tőlük a reggelit sem az asztalra kitenni, akkor bizony helyzet van. Ziccer helyzet. Azt meg nem tudom kihagyni! Elég, ha szegény gyerek hátat fordít, vagy csak éppen elmélázik egy pillanatra -mondjuk miközben szippantás helyett habosra fújja a kakaót a szívószállal-, én kíméletlenül törlesztek az invázióért, és huss: egy maréknyi kacat máris a kukában köt ki. Na de addig...

Most viszont itt a megoldás!  Te is kegyelmezz meg néhány pillepalacknak, és kivételesen ne taposd laposra.

margemagtoto:

Did you know that 80% of plastic bottles aren’t recycled? What to do with those landfill hogs? Green Upgrader posted this adorable coin purse made from two recycled 20 oz. soda bottles. They also give additional soda bottle crafting suggestions - cut bottle lengthwise for a clutch, anyone?  [download instructions here] [PET bottle purse FB page] [via best of diy] [designed by]

Keress egy cipzárt, és adj egy újabb esélyt a palacknak . Meg a gyereknek is!



Használhatja simán kacat tárolónak, de tehetsz rá pici szemeket, és a színek kombinálásval a világoskékek lehetnek halak, a zöldek békák, a narancssárgák aranyhalak vagy akár cukrot rejtő tökök halloweenre.



De magadról se feledkezz meg. Tegyél bele cérnát, gombot, gombostűt, szöget. Minden olyan apróságot, amit idáig a gyerek kacatjaihoz hasonló módon tároltál:-)

Ez például egy eléggé csajos darab. Jól elférnek benne a hajgumik és az apró csatok. Vagy a gyöngyök, illatos radírok, út szélén talált kavicsok. Vagy bármi, aminek számunkra, hitvány felnőttek számára még neve sincs. Csak terjedelme!


De két kicsi rózsaszín vagy fehér masni-füllel simán kinevezhetjük akár húsvéti nyuszinak is. Már csak a pocakját kell feltölteni színes csokitojással.

Vagy mit szólnál hozzá, ha arany vagy fehér cipzárral kerti karácsonyfadísz lenne belőle? Töltsd meg tobozzal vagy a cipzárral megegyező színű karácsonyi girlanddal, és máris akaszthatod a fenyőre. Még a Mikulás üzenete is elretjhető benne!

Aki pedig mostanában elhanyagolta a szelektív gyűjtő látogatását, egy percig se bánkódjon. Keressen inkább egy szélesebb karácsonyi szalagot, és fűzzön fel 24 cipzáras palackot adventi naptárnak. Ebben legalább valóban el lehet rejteni egy szaloncukornál nagyobb ajándékot is. Ráadásul a mézeskalácsot is puhán tartja, így azzal feltöltve ajándéknak sem rossz ötlet.

És végül, de nem utolsó sorban néhány elkeserítő statisztikai adat. Magyarországon évente közel másfél milliárd pillepalack kerül forgalomba, melynek alig 8%-át tudják csak újrahasznosítnai.

Szóval, vagy kerülgetjük a kacatot, vadászva tovább a megfelelő pillanatra, vagy keresünk egy cipzárt és két kiürült palackot.
Te melyikre voksolsz?

Ha valaki kedvet kapott, és kreált egy ciprázas tárolót, akkor küldje el a képet, hogy megoszthassam az ötletét a többiekkel is!

Ha tetszettek az ötletek, és szívesen olvasnál -két gyerekkel fűszerezett- hétköznapi praktikákról, ünnepekről, utazásról, főzésről, sportról és nem utolsó sorban újrahasznosításról, akkor nyomj egy lájkot ezen az oldalon vagy a Facebookon , és hamarosan megtudhatod a következőt.

3 megjegyzés:

Ági írta...

Szia! Egy ideje én is levágom a pille palackok virág alakú alját, mert egy dekorációt szeretnék készíteni belőlük. Most viszont már ezt is! Kicsit leírnád részletesebben hogyan fixáltad a cippzárat? Simán csak odaragasztottad?

Köszi és gratulálok a bloghoz és a stílusodhoz. Magával ragadó! :-))

Ágnes

csabatoth65 írta...

Nagyon ügyes!!! Csak így tovább :)!

krisztallinn írta...

Szia, Ági! Köszönöm!!
Ezek varrva vannak. A varráshoz viszont először lukasztóval ki kell lukasztani végig a palackot. Kb. fél centinként. A sima cérna helyett érdemesebb damillal varrni, mert azt biztos nem vágja el a palack. De vannak erős műszűlas cérnak is. (Csak elég horror áron) És a damil szebb is talán, mert az átlátszó. De persze ez attól függ, mire használod majd.
És nagyon jól gondoltad, Ági. A ragasztás a legegyszerűbb megoldás. Akár zselés pillanatragasztóval, akár ragasztópisztollyal vagy kreatív boltban kapható ragasztóval. Jó munkát! Ha elkészültél, majd küldj egy képet!