2011. október 23., vasárnap

Halloweeni dekorációk és falatok

Nagyon kényelemsen telt ez a hétvégém. Elég ritkán adódik alkalmam a henyélésre, ezért most igyekeztem minden percet kihasználni. Éppen csak egy valalmiről feledkeztem meg, elkszíteni a halloweeni dekorációnkat.

Sebaj. Ha tökfejekből nem is, tökfilkókból már jól állunk. Amúgy meg van még hátra néhány nap a mulatozásig. Szóval, idő hiányában most egyszerű, de annál látványosabb dolgokat fogok választani.
Ime Nektek is néhány ötlet. Remélem, találtok kedvetekre valót!


A repkedő denevérek könnyen kivághatók fotókartonból.

Ráadásul, ha nagyobb mennyiséget vásárolsz, akkor ezek a kedves egerek is beköltözhetnek hozzátok. Nekem ők a kedvenceim, minden évben járnak nálunk. (Ismerősek?) És nem is egyedül, a púposodó hátú, felálló farkú macskák társaságában.

 A tökfej szintén kartonból készült, és a macskákoz és egerekhez hasonlóan gyurmaragasztóval kerültek fel a, lépcsőre.


De a figurák egy száraz ágról lelógatva is elég jól mutatnak. És külön kiemeli őket a narancssárga rafia.


A vesszőág koszorút pedig Halloween elmúltával könnyen adventi ruhába öltöztetheted.


A kertben (ha van) alakíts ki egy hangulatos kis zugot. Ehhez használd a színes faleveleket is, mert a természet színei ősszel káprázatosak.


A fekete-naracs kreppapír pillanatok alatt halloweenesíti a cserepeket. Az sem baj, ha kiszáradtak már esetleg belőlük a viárgok. Helyettesítsd őket faágakkal, levelekkel, kövekkel.

Vállalj be néhány konzerves gyorsvacsorát a jövő héten, és a kiürült dobozokból szög, kalapács és egy szál drót segítségével ilyen kertimécseseid lehetnek. Figyelem: a mintát rajzold elő ceruzával, festéshez pedig a spray festékkel boldogulhatsz a legkönnyebben. Nekem egy fehér szellemes párosítással is bejönne a denevéres.

Gondoltad volna? A kerti kőedényre elég két szemet ragasztani, máris félelmetes szellem válik belőle.

Na, jó. Szerintem ennyi dekorálgatás elég is lesz. Jó, ha a felére jut időm! Szokás szerint libbentek majd néhány fekete terítőt és narancssárga szalvétát az asztalra, arra meg pár ocsmány fekete pókot. Aztán irány a konyha, mert ugye valami kaját is kell gyártani. Kezdésnek, már rögtön reggel mondjuk, valami ilyesmit.


Na, mit gondolsz? Ebből a pohárból szerintem minden gyerek pillanatok alatt legurítaná a tejet vagy kakaót. Kellék: üvegpohár, fehér üvegfesték, fekete kontúsfesték. Mind van itthon, megcsinálom!


      
Ez sem rossz! Szénhidrátszegény hamburger :-) és töltött töknek álcázott töltött kaliforniai paprika.

  
A mogyorókörmű sült ujjat, mint sós rágcsit direkt kihagytam, így most már senki ne fintorogjon a répakezű túrókrémen. Ha nem is szép, legalább egészséges! Mint ahogy az alma is.

Múmiavirsli. A gyerekek kedvence lesz ez is. Ráadásul ők is tekergethetik. Fagyasztott levelestésztából pillanatok alatt elkészül. 

Mennyire egyszerű, és mégis milyen ötletes. Nyalókából így lesz szellem!


Ezek a pókok akár pilótakekszből is készülhetnek. A lábukhoz használhatsz "medvetalpat".

Póksütik profiknak!

Csontváz keksz időmilliomosoknak.

Huh. Úgy érzem, megéheztem. Nem is kicsit. Te is?

Ha tetszettek az ötletek, és szívesen olvasnál -két gyerekkel fűszerezett- hétköznapi praktikákról, ünnepekről, utazásról, főzésről, sportról és nem utolsó sorban újrahasznosításról, akkor nyomj egy lájkot ezen az oldalon vagy a Facebookon , és hamarosan megtudhatod a következőt.




(forrás)



6 megjegyzés:

toppencs írta...

szia!
egyik legjobb barátnőmnek lesz jövö7en szülinapi bulija, a dízsítés meglepi lesz (sajnos nem háznál, így sok ötletet nem tudunk kivitelezni, hanem egy beülős helyen), Halloween témában. Pár dolgot már csináltunk, de pl egyszerűbb lampionok elkészítéséhez nincsenek ötleteid ???Nagyon jó a blog!!!!!

krisztallinn írta...

@gubo23 Szia! Gondolom, akkor nem lógatóst szeretnél, hanem asztalit. Az tök egyszerű és nagyon dekoratív. Néhány befőttes üveget tekerjetek körbe narancssárga pauszpapírral vagy írólappal (a pauszos szebb, mert jobban átereszti a fényt!), amire előtte fekete denevéreket, egereket, boszorkányokat, macskákat, pókokat ragasztotok. Ezek viszont már inkább írólapból legyenek.
És tekerjetek egy pár üveget feketébe is, arra meg sárga tököket vagy fehér szellemeket javaslok. A teamécses csodaszépen átvilágítja majd őket.
Remélem, tudtam segíteni.
Jó mulatást :-)
k.

krisztallinn írta...

@gubo23 Amúgy simán fel is lehet ezeket lógatni. Vékony drótból tudtok akasztót csinálni az üvegnek, de tekerjétek utána a drótot jól a nyaka köré is, nehogy kicsússzon!
k.

toppencs írta...

Köszii az ötletet ! Tuti, hogy megcsináljuk :-))))

krisztallinn írta...

@ gubo23 Küldjél ma róla képet!!! :-)

krisztallinn írta...

nem ma, majd... fáradt vagyok:-)