2011. július 6., szerda

Mikor átlóg a szomszéd fája

Te mit csinálnál, ha átlógna a kertedbe a szomszéd fája? Mérges lennél, mert nem elég, hogy árnyékot vet, ráadásul ősszel az összes lehulló levelet is neked kell összesöpörni...? És ha a barackfája lógna át??? Nahátaztánkéremszépen az már egészen más kérdés! Mi is széles mosollyal köszöntjük reggelente a szomszéd nénit, ugyanis két hete menetrendszerinti délutáni programunk, hogy begyűjtjük a fájáról hozzánk áthulló barackokat. Ma sem volt ez másként. Megkértem a gyerekeket, gyűjtsék be a napi betevőt, aztán sütünk majd belőle valami finomat. Hosszasan bogarásztak a kertben. A konyhából csak a csibészes kuncogásaikat hallottam, végül büszkeségtől dagadva megérkeztek a zsákmánnyal. A tál tele volt, sőt. Bónusznak hoztak egy földigilisztát is. Ez utóbbi most -bánatukra- kimaradt a muffinból. S ha már egyszer hajóskapitánynak süt az ember lyánya, akkor egyértelmű, hogy hajósítani kell valahogy a projektet. Így készültek el a mi barackos vitorláshajóink.


 Először apróra vágtuk, és a magját a többi mellé félre tettük száradni.


Aztán a szorgos aprókezek kibéleleték a tepsit, jól belekanalazták a tésztát, és végtelen nagy boldogsággal nyomkodták a barackokat.


 A hajósításhoz gyorsan készítettünk néhány vitorlát színespapírból és fopgpiszkálóból.


Néhány jólirányzott szúrás, és megszületett a végeredmény. Nem lett rossz, nekünk elég hamar szélnek eredtek a hajóink :-)

A tészta receptje:
2 tojás, 1,5 bögre liszt, 6 dkg vaj, 1 bögre cukor, fél tasak sütőpor, fél bögre tej.

Ha legközelebb csináljuk, akkor nem apróra vágott barackot fogunk a tetejére tenni, mert bőven elbír többet is a tészta. Szerintem érdemesebb gerezdekre vágni a kimagozott barackot, és szépen beborítani vele a süti teljes tetejét. Vagy akár egy fél barackot is rá lehet borítani.

A lekváron -na és persze a pálinkán- kívül ti mit csináltok még a barackból?

Ha tetszettek az ötletek, és szívesen olvasnál -két gyerekkel fűszerezett- hétköznapi praktikákról, ünnepekről, utazásról, főzésről, sportról és nem utolsó sorban újrahasznosításról, akkor nyomj egy lájkot ezen az oldalon vagy a Facebookon , és hamarosan megtudhatod a következőt.



Nincsenek megjegyzések: